Kunstplaats 2012

Kunstplaats 2012

Date: 19/05/2012
Location: Hoek van Holland (NL)
Artwork: Windorgel

In het weekend van 19 en 20 mei is Hoek van Holland in de ban van KUnSTPLAATS 2012. Dit jaar staat dit kunst- en cultuurevenement van Stichting Torpedo Cultureel in het teken van het lokale klankdecor. Met de geluiden van de zee, de natuur, de scheepvaart en de industrie. Tientallen muzikanten, kunstenaars, dichters, verhalenvertellers en dansers zullen de bezoekers dan verrassen met een spannend en gevarieerd programma op bijzondere locaties in het gebied tussen het strand, de Nieuwe Waterweg, de Berghaven en de duinen bij de Zeetoren. De organisatie raadt de deelnemers aan met de fiets te komen.

Dynamiek en intimiteit, klein en groots
Enkele van de vele hoogtepunten zijn de operazangeres in de bosvijver (20 mei), de dichters op de FastFerry van de RET (19 mei), het optreden van leerlingen van Lentiz Floracollege in de duinen (20 mei), een muzikale-en dansverrassing van Met Constance bovenop de Zeetoren (20 mei), het windorgel aan de Waterweg (beide dagen), Hugo Borst en een aantal kunstenaars op het recreatieoord (19 mei). Verder zijn er geluiden te horen uit het Hoekse verleden op de begraafplaats en bij het Joodse monument in het Waterwegpark (19 mei). Op zondagmiddag is er tussen 13 en 17 uur in de Zeetoren een poëziepodium met 18 dichters afgewisseld met muziek van saxofoonkwartet Sax4you.

Zelfs de vleermuizen worden hoorbaar
Karin van Paassen (projectleider van KUnSTPLAATS): ‘Fietsend van locatie naar locatie trappen de bezoekers van de ene wereld naar de andere, met wisselende decors. Van de jeugdige dynamiek bij de strandpaviljoens naar de intimiteit bij de verhalenvertellers in Bed and Breakfast Gestrand aan het Seinpad. Van het muzikaal kleine van de muzikanten in het Expo Paviljoen naar het bombastische van de Big Band Rhythm Harmonies in de hal van de Stena Line. Kortom: KUnSTPLAATS 2012 belooft 2 dagen verwondering, verbazing en uitersten. Tijdens een avondwandeling op 20 mei worden zelfs de vleermuizen in de duinen hoorbaar.’

Het volledige programma is vanaf 5 mei verkrijgbaar bij het VVV, Prins Hendrikstraat 181, Hoek van Holland. Het is ook te downloaden vanaf de website van de organisatie: www.stichtingtorpedocultureel.nl. KUnSTPLAATS wordt gesubsidieerd door Deelgemeente Hoek van Holland, Torpedoloods, VSBfonds, Beheerstichting Loswal ‘De Bonnen’, Stichting Bevordering van Volkskracht, Klaas van der Eijk bandenservice, DeltaPort Donatiefonds, Loodswezen en Centrum voor Beeldende Kunst.

This artwork was exhibited at the following events