Project ‘Lichthouders’ wins design contest

Date: 26-06-2017
Location: Concertgebouw Amsterdam (NL)

The artwork is based on the historic gas holders, formerly located on the NRE site. These were large, round storage spaces. Round, metal constructions of light elements are going to be placed on top of their ‘footprints’. These elements will display audio loops in sound, light, space and movement. The artwork has several important elements, the historic location, relation to Philips and their experiments in electronic music, audio loops and light.

Audio loops are just like sequencers and synthesizers,
essential elements of todays electronic music and electronic music scene

Jonas Vorwerk won the Foederer Talent Award for which he competed against 150 artists who send in their concept. On Monday June 26th, the 9 nominees presented their ideas to the jury consisting of Ronald Ramakers (director of GLOW), Tom Weerts (Head of Technical Production GLOW), Frank van der Vloed (CEO Philips Lighting Benelux), initiator Johan Daams (CEO Crowe Horwath Foederer) and Rob Schoonen (Art Editor Eindhovens Dagblad).

With gratitude to stadsarcheologen Jos Hüsken, Bauke Hüsken en Herbert Vorwerk. Stichting Foederer, Philips, Glow and the Concertgebouw. Extra thanks and gratitude to Chantal Vos.

http://www.ed.nl/eindhoven/project-lichthouders-wint-designprijs-en-is-te-zien-tijdens-glow~acfc0d7e/
http://www.gloweindhoven.nl/nl/nieuws/winnaar-foederer-talent-award-jonas-vorwerk
http://www.gloweindhoven.nl/nl/projecten-2017/lichtkunstprojecten/lichthouders

Sign up for our Newsletter

Sign up for Jonas Vorwerk List
* = required field